Puukoulu ja Makasiinimuseo 2024

Valtimon kirkonkylän Jukolan puurakenteinen kaupparakennus, jonka portailla on kaupanhenkilökuntaa lapsineen. Suuret näyteikkunat ja vastamaalattu julkisivu antavat huolitellun vaikutelman.

Puukoulun Osuustoimintamuseo avaa ovensa 25.6. Se viimeistelee Puukoulun museotarjonnan. Puukoululla on esillä myös Valtimon palokunnan vanhaa esineistöä. Koulumuseo laajentui viime vuonna Nurmeksen lukion lahjoittamilla fysiikan havaintovälineillä ja Riverian täytetyillä eläimillä. Puukoulu on avoinna 3.8. saakka tiistaista perjantaihin klo 11-17 ja lauantaisin klo 10-14.

Kuvan hirsiseinällä on suuri kyltti, jossa lukee Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos Valtimon paloasema. Kyltin alla roikkuu sammutusämpäri ja kankaisia sammutuspusseja, palokirveitä ja käsikäyttöinen palosireeni.

Marttamuseo sijaitsee opettajan asunnon keittiössä. Veistoluokassa avautuu juhannuksen jälkeen Kimmo Kirveksen valokuvanäyttely. Kahviossa palvelee nuori kondiittori Kiira. Löytyypä talosta myös pieni matkamuistomyymälä ja kirpputori.

Kuvassa on posliinisia Marttaliiton logolla varustettuja astioita. Seinälle on ripustettu käsintehty raanu, jossa on muun muassa ihmisfiguureja. Etualalla näkyy mallinukke päällään ruudullinen Marttamekko.

Makasiinimuseo on järjestelty siten, että alakerrassa on esillä koti- ja maatalouteen liittyvää esineistöä. Yläkerrassa esitellään metsätaloudessa ja uittotyössä tarvittua välineistöä osin Valtimon metsäkonekoulun esinein. Makasiinilla päivystää kesäopas tiistaista perjantaihin klo 11-17 ja lauantaisin klo 10-14.

25.06.2024 - 03.08.2024

Jukolankuja 10 ja Keskuskatu 60